Da li ste znali da prosječna osoba provede više od jednog sata na društvenim mrežama u danu (samo promatrajući, ne stvarajući)? Plus 2-3 sata gledajući televiziju…

3-4 sata u prosjeku dnevno. SVAKI DAN.

Ako iskoristimo svima nam znanu matematiku, to je: 3 sata/dnevno * 7 dana u tjednu = 21h/tjedno.

To je više od pola tjednog radnog vremena izgubljeno SVAKI TJEDAN. „Nemam vremena…“. Hmmm?!

Ok, možda navedeni primjeri nisu nešto na što ti gubiš vrijeme, ali razne distrakcije, nepostojanje jasnog cilja, plana, discipline i volje… Možda SAMO nisi dovoljno organiziran? Ako je tako, to predstavlja ogroman trošak u poslu, u životu općenito. Jer…nastavimo s matematikom:

3 sata/dnevno kroz mjesec dana = 90h/mjesečno ili 11 radnih dana mjesečno!

Dakle, prosječna osoba gubi u prosjeku 11 radnih dana od 21, svaki mjesec. To znači da bi mogli imati dva dodatna tjedna mjesečno potrošenih na nešto što predstavlja vašu strast, na obitelj, na zdravlje, na posao ili što god trenutno ne stižete.

E sad, vi možda niste u toj kategoriji, već gubite samo sat vremena dnevno na distrakcije. Još malo matematike: 30h/mjesečno * 12 mjeseci = 360h/mjesečno ili 45 radnih dana godišnje! Što je više od 2 mjeseca godišnje. To nije samo vrijeme koje niste radili, već vrijeme koje niste iskoristili za traženje svoje svrhe, vrijeme s obitelji, stvari koje vas usrećuju, vrijeme učenja…

Što napraviti?

Svi mi želimo uživati u životu, i u redu je odmoriti, uživati, uzeti vrijeme za sebe. Samo imajte na umu koliko je život kratak i svjesno upravljajte svojim vremenom.

Otkrijete svoje kradice vremena i usmjerite ih na rast, privatni i poslovno. Jer vrijeme provedeno na društvenim mrežama, ako nije stvaranje, ne čini Vas sretnim. Naprotiv, većinu tog vremena se osjećate loše i nemotivirano zbog usporedbe s nerealnim životima koji se na društvenim mrežama promoviraju. Osuđujete sebe i druge, imate poremećaje u prehrani, spavanju, manjak društvenog života i sl. Jer nitko od nas sigurno nije imao viziju sebe kako leži na kauču i skrola po društvenim mrežama…

Preuzmite kontrolu nad svojim financijama

Koliko vremena provedete baveći se financijama u svojoj kompaniji, a mogli ste to vrijeme iskoristiti za rast biznisa, za stvaranje, za nove klijente?!

Koliko puta ste se našli u situaciji da niste imali dovoljno novca za platiti ratu kredita, dobavljače ili provođenje super ideje?

Zapitajte se, da li morate sve sami ili možete nešto prepustiti stručnjacima, koji će umjesto vas za manje vremena imati bolju kontrolu nad Vašim financijama. A Vi se bez grižnje savjesti možete baviti onim u čemu ste najbolji, svojim biznisom.

Ako želite upravljati financijama, a trenutno trošite previše vremena, propuštate nove prilike ili klijente zbog nedostatka vremena, usluga Interim CFO je ono što trebate. Platite manje (novcem i vremenom), a dobijte više (rastom i smanjenim stresom). Za više informacija o usluzi, posjetite Interim CFO – Escont Partners – Usluge i saznajte kako efikasno upravljati svojim financijama.

Za dodatne upite slobodno nas kontaktirajte Escont Partners – Kontakt.