Glucodent d.o.o. je jedinstveno R&D poduzeće koje radi na razvoju proizvoda za oralnu higijenu dijabetičara.

Malo je poznato da:

Glucodent d.o.o. je prepoznao ovu globalnu potrebu i već nekoliko godina radi na razvoju proizvoda koji bi pomogao upravo dijabetičarima. Kao i kod svakoga takvoga proizvoda potrebno je značajno ulaganje u istraživanje i razvoj.

Kao i mnogi mali poduzetnici, Glucodent je također imao problema u pronalaženju financiranja. Većina investitora su bili mali pojedinačni investitori te je takav način financiranja je iziskivao puno vremena i troškova.

Kao savjetnik za optimalnu strukturu kapitala i poslovne strategije Savjetovanje u poslovanju – Escont Partners je predložio Glucodentu prikupljanje kapitala putem IZDANJA OBVEZNICA. Posebno je bilo važno kreirati ispravnu strukturu obveznice kako bi se investitorima omogućio povrat kroz prodaju istraživanja, a ne nužno kroz prihod po kamatama.

S obzirom na vremensko trajanje projekta predloženo je da se kreira obveznica s trajanjem malo dužim od tri godine. Ovaj period je ocijenjen kao dovoljan period za završetak projekta. Kako bi investitori ostvarili povrat putem prodaje završnoga proizvoda, obveznica je konvertibilna i biti će pretvorena u vlasništvo u trenutku kada se patent bude prodavao. Tako da će investitori ostvariti povrat putem prodaje svoga udjela u poduzeću Glucodent d.o.o.

Glucodent je 12.10.2023. godine izdao konvertibilnu, beskamatnu obveznicu s rokom trajanja do 31.12.2026. i ukupno prikupio 666.000 EUR kroz tri tranše izdanja. Obveznica je zavedena u SKDD-u pod simbolom GLCO-O-26CE.

Cilj projekata jeste prodati kreirani proizvod. Kako bi se povećala transparentnost i olakšao pristup budućim informacijama Gludodent se izlistao na Progress Tržištu Zagrebačke burze. S danom 25.01.2025. Glocodent je izlistan na Progress tržište ZSE-a pod simbolom 3GLC.

Tijekom svibnja 2024. Glucodent je obavijestio investitore o dosadašnjim rezultatima istraživanja i izvršio novi upis obveznica.  

Priča o Glucodentu je priča o tome:

Ako ste mikro, mali ili srednji poduzetnik i tražite financiranje ili imate višak sredstava a ne znate gdje uložiti, obratite nam se bez obveze Escont Partners – Kontakt.

#investiranje #obveznice #održivoposlovanje #financije #escontpartners