prodaja poduzeća

Escont Partners često savjetuje klijente kod prodaje poduzeća. Kada potencijalni klijenti dođu na razgovor često se susrećemo s ovakvim scenarijem: „Imam poduzeće i dobro mi ide, razmišljam o prodaji, ali ne znam što zapravo želim“. Prodaja poduzeća je ozbiljna stvar koja traži duboko razmišljanje i planiranje. 

Kako bi pomogli s donošenjem odluke, odlučili smo napisati dva članaka na temu prodaje poduzeća. Ovaj članak govori o tome kada prodati poduzeće, a idući će pokušati odgovoriti na pitanje zašto prodati poduzeće.

Proći ćemo kroz nekoliko situacija koje opisuju kada biste mogli početi razmišljati o prodaji poduzeća. 

  1. Radne obaveze su prevelike, a mislite da nemate kome ostaviti posao

Još jedna varijacija na ovu temu je da, nakon prestanka obnašanja funkcije direktora u poduzeću kojemu je osoba vlasnik, postoji velika vjerojatnost da se osoba neće moći potpuno udaljiti od poslovnih aktivnosti.

U ovakvim slučajevima nije rijetkost da zbog nedostatka entuzijazma i radnoga elana posao doživi silaznu putanju i odjednom sve za što ste radili i godinama gradili, izgleda upravo suprotno od onoga što ste željeli. Svima koji su ikada napravili neki posao je jasno da je posao kao i odgoj djece. Uložili ste izuzetno puno truda i sada istovremeno želite gledati djecu kako rastu i razvijaju se, ali ih ne želite u potpunosti pustiti. Ipak postoji ogromna razlika između djece i posla. Posao je ipak, samo posao. Ako više ne možete, onda jednostavno treba prestati. Postoji značajna razlika između prestati u trenutku kada pobjeđujete i trenutku kada gubite. Pogoditi trenutak prodaje poduzeća je od iznimne važnosti.

  1. Posao je na vrhuncu i dio ste trenda

Jedan od bitnih faktora uspjeha u poslovnom okruženju je „momentum“, tj. trend u nekoj industriji ili jednostavno ekonomski trenutak u kojem poslujemo.

U svakom trenutku postoje grane ekonomije koje cvjetaju i koje su tražene. Sjetite se samo građevine 2006. godine. Svi su se bavili građevinom. Problem s takvim granama industrije jest da u jednom trenutku trend prestane. Razlika između uspješnih i neuspješnih je u tome što oni koji prepoznaju da su dio trenda i povuku se u pravom trenutku su obično najuspješniji. Treba znati razlikovati koliko je poslovnog uspjeha rad, trud i znanje, a koliko je poslovnog uspjeha jednostavno ekonomsko stanje oko nas. 

Neizbježno pitanje jest: Kako ćete znati kada krenuti u prodaju? Odgovor bi bio – u onom trenutku kada prihodi počnu nezaustavljivo rasti, a svi pričaju o tome da će osnovati poduzeće u toj branži. 

  1. Ostvarili ste ciljeve – prodaja poduzeća je iduća

Jako puno poduzetnika krene razvijati posao kako bi ga prodali. Imati jasan cilj do koje granice želite razviti posao i onda ga prodati je dobra i fokusirana poslovna strategija. Gotovo svaka knjiga o uspješnom poduzetništvu će Vam reći da morate imati cilj kod svakog posla. Savjet je jako kvalitetan. Kada imate cilj do kojeg želite rasti, lakše je organizirati i razvijati poduzeće, dok je prodaja poduzeća nešto za razmisliti jednom kada se poslovni ciljevi ostvare.

Često nam svakodnevne stvari znaju skrenuti pažnju sa šire strategije. Važno je povremeno stati i podsjetiti se u kojem poslovnom, ekonomskom i osobnom trenutku se nalazimo i da li je naše stanje u skladu s ciljevima koje smo si postavili. Također, jesu li naši ciljevi isti kao prije? I pritom djelovati sukladno tome. Svaka svjesna odluka, makar i loša, bolja je od odgađanja. 

Nastaviti će se…

Za više o sličnim temama, posjetite naš BLOG, dok nas slobodno i kontaktirate na info@escontpartners.hr